Recensies

Plaats uw recensie hier:

Geschreven door Jannie Poppe,
20-10-2017

Wat was het een enorme verwennerij, deze culinaire reis georganiseerd door Sarena. Deze 6-daagse reis was tot in de puntjes verzorgd. Het hotel waar we verbleven was prachtig; het personeel vriendelijk. We hebben veel gezien van het Italiaanse platteland. Veel prachtige oude plaatsen bezocht. Zowel de workshop verse pasta maken als de workshop patisserie waren super leuk om te doen en ook nog heel leerzaam. Een middag te gast bij Sarena haar Italiaanse familie was erg bijzonder. Wat een hartelijkheid! Sarene is uitermate geschikt om zulke reizen te begeleiden. Ze is vriendelijk, gezellig en de planning klopt helemaal. Daar zorgde zij wel voor. Wij hoefden alleen maar te genieten en dat heb ik dan ook met volle teugen gedaan. Deze reis kan ik iedereen van harte aanbevelen. Een reis om nooit te vergeten.

Geschreven door Loes,
19-10-2017

Eind september maakte ik deel uit van een groepsreis o.l.v. Sarena. Het is een onvergetelijke week geworden. Wij hebben veel plezier gehad, lekker gegeten, veel geleerd over pasta,s en, voor mij het hoogtepunt van de reis ,Italiaanse patisserie gemaakt. Op reis gaan met Sarena is helemaal TOP. Alle activiteiten had zij uitstekend georganiseerd. Sarena is zeer voorkomend, houdt alles goed in de gaten, is creatief en zorgt ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft. De groep waar ik deel van uit maakte was super leuk en de locatie was top. Wat wil je nog meer.... dat is duidelijk nog eens zo'n reis!

Geschreven door Diana Hendriksen,
19-10-2017

We hebben begin oktober een hele fijne reis gemaakt naar het geboortedorp van Sarena. Het was allemaal uitstekend georganiseerd. Onze complimenten voor Sarena. We hebben veel gezien en vooral veel geproefd. Met recht een culinaire reis. Hoogtepunten voor mij waren het kaasbedrijf en het wijnlandgoed. We kijken uit naar de reisprogramma's voor volgend jaar. We willen graag nog meer van deze regio zien.

Geschreven door Karst ,
15-10-2017

Met onze kookclub en tevens vriendengroep"De Koksmuts", zijn wij inmiddels ruim dertig jaar bezig met de kunst van het koken. Zes keer per jaar koken we in kookstudio De Herderin in Hasselt en jaarlijks maken we met een deel van de club een reis naar het buitenland. Dit jaar september was onze derde reis naar Italië, na Toscane en De Marche, werd het nu Bologna en omgeving. Een reis geheel op maat en afgestemd op onze wensen. Sarena heeft na een eerste inventarisatie van onze wensen een reis samengesteld van 6 dagen, waarbij ze van uur tot uur in overleg met ons een programma heeft samengesteld. Alle locaties in de omgeving van Bologna, heeft ze vooraf persoonlijk verkend. Het landhuis met zwembad. De zeer gevarieerde kookworkshops, de bezienswaardigheden inclusief de Best of Italy race met veel ferrari's en lamborghini's . Tijdens de reis liet ze zich regelmatig zien of ging mee. Wij hebben een prachtige reis gehad mede dankzij de geweldige organisatie van Sarena..

Geschreven door Patricia,
02-09-2017

Opgave gedaan in een opwelling en met buikpijn vertrokken voor mijn eerste groepsreis ooit. Maar geen seconde spijt gehad! Ik heb genoten van het programma, de omgeving, de hartelijkheid en persoonlijke aandacht. Een aanrader op alle fronten.

Geschreven door Adri,
09-07-2017

Een culinaire reis, om nooit te vergeten! De mooie omgeving; het geweldige eten; het bezoek aan de Parmezaanse kaas “fabriek”; de uitleg over hoe de echte balsamico gemaakt wordt, de kastelen, de oude dorpjes, de rondleiding in het huis van Verdi; de pasta- en bakworkshop; zoveel gezien; zoveel geleerd over het prachtige Emilia. Onder begeleiding van Sarena die de reis met zoveel liefde heeft georganiseerd. En niet te vergeten: de enthousiaste Emiliani en mijn medereizigers!

Geschreven door Henk & Martine,
22-02-2017

Ons culinair uitstapje naar de regio rond Castell’Arquato hebben wij als de reis van het jaar ervaren. Hoe heerlijk is het als je inspirerende workshops afwisselt met bezoekjes in de fraaie, zeer gastvrije omgeving. Alles tot in de puntjes verzorgd. Het vervoer, het verblijf, de onderkomens, de workshops en de uitjes. Feitelijk waren wij na 1 dag al een vriendschappelijk team. Zowel met de gastvrouwen/heren als de medereizigers. Van de culinaire workshops hebben wij ook daadwerkelijk veel geleerd. De omgeving is pittoresk; fraaie, authentiek ingerichte kastelen, mooie vergezichten. Het getuigt van meesterlijk inzicht van de drijvende motor Sarena achter deze veelzijdige culinaire ervaring dat er iets totaal anders in opgenomen was; namelijk een cursus fotografie. Hoe toepasselijk in deze wonderschone regio. Als kers op de taart noemen wij ook nog graag het kastanje festival in Castell’Arquato dat toevalligerwijs samenviel met ons verblijf. Onderdeel hiervan was een prachtige old timer show van auto’s en tractoren. Uniek! Nu weten wij hoe gastvrij de regio is, hoe Parmezaanse kaas geproduceerd wordt en ook Parmaham en hebben wij ervaren hoe verzorgd en hoogstaand de maaltijden in de regionale restaurants zijn. Alles tezamen een reis onder de heerlijke Italiaanse zon die we niet hadden willen missen en waarop wij met veel plezier terugkijken. Bij gelegenheid stappen wij zo weer in. Het is immers nu ook ons Mia Italia.

Geschreven door Ger & Inge,
21-11-2016

Wij hadden gekozen om in de B&B del Ducato te overnachten. Dat was, zo bleek achteraf, een uitstekende keus. De ontvangst en de kennismaking door Sarena en haar tante Marina was bijzonder hartelijk. We hadden de beschikking over een heerlijke kamer met eigen badkamer. We voelden er ons bijzonder welkom. Schilderachtig. Deze streek, Emilia Romana – de meeste mensen racen hier doorheen op weg naar Toscane (dom hoor!) – is alleszins de moeite waard. De uitstapjes waren leuk en bijzonder. De dagen vlogen om. De hele reis was een leuke combinatie van (leren) koken en bakken en genieten van de natuur en cultuur in de regio. Het was fijn en leuk dat alle deelnemers al goede eigen ervaringen hadden in de keuken. Maar ook als dat niet zo zou zijn geweest, dan nog zou iedereen met belangstelling voor de Italiaanse keuken kunnen genieten.