Culinair najaar

5 dagen: 12 september t/m 16 september 2018

Tijdens deze culinaire reis verblijft u in een charmante en kleinschalige bed & breakfast in het middeleeuwse dorp Castell’Arquato. Uitgeroepen tot een van de borghi più belli d’Italia. De machtige Rocca Viscontea torent hoog boven het dorpje uit. De robuuste burcht staat in schril contrast met de kleine huizen en smalle steegjes van Castell’Arquato. Al dwalend door de straatjes komt u vanzelf uit op het brede monumentale plein, met een van de oudste kerken van Castell’Arquato en omgeving. U overnacht in met zorg gekozen accommodaties waar de persoonlijke sfeer en familiaire gastvrijheid uw vakantie tot een unieke ervaring zullen maken. Het enige wat u zelf moet doen is genieten van al het moois en lekkers wat Italië te bieden heeft!

€ 645,- p.p.

Inclusief

  • Bezoek familiebedrijven met proeverij
  • Bezoek Best of Italy race
  • Zeer bijzondere proeverij bij Antica Corte Pallavicina
  • Bezoek Villa Verdi o.l.v. Engelssprekende gids
  • Heerlijke diners bij lokale trattoria's
  • Kookworkshop bij Eataly
  • En nog veel meer ...

 

Emilia-Romagna

Italië en de Italiaanse keuken zijn erg geliefd en als vakantieland staat het vaak bovenaan in de lijstjes. Emilia-Romagna is daarbij een van de onbekendere en onontdekte regio's. Deze prachtige regio heeft ontzettend veel te bieden op culinair en cultureel gebied. Het wordt ook wel 'de buik' van Italië genoemd omdat veel culinaire producten, die over de hele wereld bekend zijn, hier vandaan komen. Wat dacht u van Parmezaanse kaas, Coppa of Aceto balsamico, om maar een paar te noemen. Daarnaast heeft het een rijke geschiedenis welke bewaard is gebleven in de vele middeleeuwse dorpen, kastelen en burchten. Deze mooie regio met haar heerlijke producten is nog niet overspoeld met toeristen en biedt daarom de uitgelezen kans om het authentieke Italië te ontdekken. 

Reizigers ervaringen

Heidy van Herpen:

“Wat een fantastische ervaring was deze culinaire groepsreis met Sarena Solari.
Op en top genieten van de heerlijke gerechten,prachtige locaties en omgeving ,workshops en super gezellige mensen in de groep. Ik zal nog vaak terug denken aan lamiaitalia en veel reclame maken .…”
Verder lezen

Bekijk alle recensies

Bij jullie aankomst op het vliegveld in Italië sta ik jullie op te wachten en zal de chauffeur ons naar Castell’Arquato brengen waar u afgezet wordt bij uw B&B (indien gebruik gemaakt wordt van de geselecteerde vlucht). Hier kunt u inchecken waarna we naar het centrum van Castell’Arquato wandelen. Hier neemt een Engelssprekende gids jullie mee voor een rondleiding door het prachtige middeleeuwse dorp Castell’Arquato. Hierbij bezoeken we ook het kasteel en mag u de 35 meter hoge toren van de Rocca Viscontea beklimmen (alleen per trap) voor een prachtig uitzicht over de vallei. 

’s Avonds wandelen we naar een lokale pizzeria waar jullie gaan genieten van de heerlijkste pizza’s met bijzondere smaakcombinaties.

 

Vandaag kunt u heerlijk uitslapen en genieten van het ontbijt. Aan het einde van de ochtend vertrekken we naar wijngaard Il Casello. De eigenaar zal u rondleiden en alles vertellen over de productie van hun heerlijke wijnen; van de groei van de druiven tot het bottelen van de wijn. Het bezoek sluiten we uiteraard af met een wijnproeverij met heerlijke hapjes.

’s Middags gaan we naar een fruitgaard waar jullie echt Italiaans ijs zullen leren maken. Eerst worden jullie rondgeleid door de prachtige fruitgaard met meer dan 9000 planten en 200 rassen. Nadat jullie je eigen verse fruit geplukt hebben (en er veel van gesnoept) gaan jullie, in de fruitgaard, zien hoe een echte gelataio aan de slag gaat om vers ijs te maken. Jullie zullen alles leren over de basis van het ijs maken en het creëren van verschillende smaken. Natuurlijk gaan jullie ook genieten van al het lekkere ijs dat gemaakt wordt.

’s Avonds gaan we naar een lokaal restaurant waar ze elke dag verse pasta maken en alleen ingrediënten van eigen productie gebruiken, om te genieten van een heerlijk diner. Hierna brengt de bus ons weer terugbrengt naar Castell’Arquato.

Deze ochtend vertrekken we richting Sant’Agata waar we een bezoek brengen aan Villa Verdi. De villa waar de beroemde componist tot het einde van z’n leven gewoond heeft. In deze oase van rust heeft hij prachtige tuinen en landerijen aangelegd. Een gids zal jullie rondleiden en alles over de prachtige villa, tuinen, stallen en koetsen vertellen.

Na ons bezoek aan Villa Verdi vertrekken we naar de Antica Corte Pallavicina. Hier gaan jullie kennismaken met de top van de Italiaanse keuken; de Culatello. De Antica Corte Pallavicina staat bekend als de beste producent van deze delicatesse. Tijdens een rondleiding in en om de burcht zullen jullie de antieke rijpingskelders bezoeken waar hun salumi liggen te rijpen. Ook zullen jullie een bezoekje brengen aan de rest van het agrarische bedrijf . We sluiten het bezoek uiteraard af met een uitgebreide proeverij van al deze delicatessen. 

Hierna brengt de bus jullie terug naar Castell’Arquato en kunt u de middag besteden om lekker te relaxen, een leuke activiteit te ondernemen of alvast een glimp op te vangen van de Italiaanse sportauto’s die in het dorp arriveren.

Na het ontbijt kunnen jullie je ogen uitkijken tijdens The Best of Italy race in Castell'Arquato. Een uniek evenement in Italië: meer dan 200 Italiaanse supersportauto's overspoelen drie dagen lang de straten van Castell'Arquato. De start van de race van 28 km de bergen in naar het dorp Morfasso vertrekt deze ochtend vanuit Castell'Arquato. Bekijk deze Italiaanse paardenkrachten van dichtbij en geniet van hun unieke geluid.

's middags gaan we naar Piacenza waar jullie de stad onder leiding van een Engelssprekende gids gaan ontdekken. Na deze rondleiding worden we verwacht bij Eataly om een Italiaanse kookworkshop verse pasta te gaan volgen. Eataly is een echte must-see voor liefhebbers van de Italiaanse keuken, het is een delicatessenwinkel en restaurant in een. Je vindt hier Italiaanse producten van de hoogste kwaliteit en dit zijn precies de producten waarmee jullie tijdens de kookworkshop de heerlijkste gerechten gaan maken. Na de kookworkshop gaan jullie aan tafel om te genieten van deze gerechten. ’s Avonds brengt de bus ons weer terug naar Castell’Arquato.

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan een Parmezaanse kaasmakerij. In dit familiebedrijf wordt elke ochtend op traditionele wijze Parmezaanse kaas gemaakt. De eigenaar zal u rondleiden tijdens de productie van de kaas en u alles vertellen over deze koning der kazen.

Hierna gaan we naar een lokale trattoria om te genieten van een heerlijke Italiaanse 4 lunch van lokale gerechten. Na de lunch worden we weer naar Castell’Arquato gebracht. Hier kunt u zich nog even opfrissen of een laatste glimp opvangen van de Italiaanse sportwagens waarna de bus vertrekt naar  het vliegveld voor de terugvlucht naar.

Accommodatie

B&B Del Ducato

Overnacht op een historische plaats in familiaire sfeer. B&B del Ducato verwelkomt u met zijn warme gastvrijheid voor een ontspannen verblijf tegen de antieke stadsmuren.

Beschikbare kamers: 0
Bekijk accommodatie

B&B Mulino Marsa

Overnacht in een antieke watermolen in de natuur op loopafstand van het centrum van Castell'Arquato. De smaakvol ingerichte kamers van B&B Mulino Marsa zijn van alle comfort voorzien.

Beschikbare kamers: 0
Bekijk accommodatie

Agriturismo Podere Illica

Overnacht op een prachtig landgoed net buiten Castell'Arquato. Agriturismo Podere Illica bevindt zich in een zeventiende-eeuws landhuis die toebehoorde aan Luigi Illica (librettist voor o.a. Puccini).

Beschikbare kamers: 0
Bekijk accommodatie

Vluchtinformatie

Heen: Woensdag 12 september 2018

Amsterdam Schiphol - Milaan Malpensa

Vertrek

10:20

Aankomst

12:00


Terug: Zondag 16 september 2018

Milaan Malpensa - Amsterdam Schiphol

Vertrek

19:30

Aankomst

21:20

Extra vluchtinformatie:

Uw vliegticket naar Italië kunt u eenvoudig boeken via Travel Counsellor Vivianne Bongers-Duchateau, aangesloten bij Travel Counsellors Nederland BV. Indien u bij uw boeking aangeeft geïnteresseerd te zijn in een vlucht zal Vivianne contact met u opnemen zodra de reis definitief doorgaat. Een boeking gemaakt via Travel Counsellor Vivianne Bongers-Duchateau staat altijd los van uw reservering voor het landarrangement.

Inbegrepen

  • Lokaal vervoer in minibus met airco en wifi
  • Overnachting o.b.v. een 2-persoonskamer incl. ontbijt
  • Excursies en maaltijden zoals omschreven in het programma
  • Workshops zoals omschreven in het programma
  • Organisatie- en reserveringskosten

Niet inbegrepen

  • Retourvlucht Nederland - Italië
  • Optionele excursies
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Toeristenbelasting

Culinair najaar

5 dagen: 12 september t/m 16 september 2018

€ 645,- p.p.

* De prijs is exclusief vlucht en op basis van een kamerbezetting met 2 personen.

Deze reis heeft vertrekgarantie. D maximale deelname is 20 personen. Na uw boeking dient u een aanbetaling te doen van 20% van het totaalbedrag. Het 2e termijn (restantbedrag) dient uiterlijk 4 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Heeft u vragen over de reis? Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen. Of stel uw vraag via   info@lamiaitalia.nl of 06 234 800 86

Misschien vindt u dit ook interessant:

€ 495,- p.p.

Culinaire herfst

4 dagen

04 oktober t/m 07 oktober 2018

  • Bezoek Fieri dei Frutti Antichi
  • Kookworkshop verse pasta maken
  • Dorpsfeest Festa delle castagne
  • Excursies met lokale Engelssprekende gids
Meer informatie