Culinair voorjaar

6 dagen: 12 juni t/m 17 juni 2018

Tijdens de culinaire reizen van La mia Italia proeft u van al het moois en lekkers wat Italië te bieden heeft. Het decor van deze reis is het culinaire hart van de laars, Emilia-Romagna. Een regio die ontzettend veel te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en gastronomie. In de prachtige groene heuvels kan je de echte geuren en smaken van Italië ervaren. Afgewisseld met de mooiste kastelen en vestingen van het vroegere hertogdom van Piacenza en Parma. Ik neem u mee naar de mooiste plekjes van mijn geboortestreek. Mijn passie voor Italië en voor de Italiaanse keuken deel ik graag met u tijdens mijn culinaire reizen. U bezoekt familiebedrijven waar al generaties lang op ambachtelijke wijze de heerlijkste producten gemaakt worden. U schuift aan om samen met locals te eten en gaat zelf ook aan de slag in de keuken. Een echte aanrader voor liefhebbers van Italië, koken, lekker eten en cultuur!

€ 845,- *

Reis boeken

Inclusief

  • Bezoek Silver Flag race
  • Cursus Italiaans ijs in de fruitgaard
  • Kookworkshop bij Eataly
  • Bezoek familiebedrijven met proeverij
  • Coffee academy workshop
  • Bezoek kasteel van Rivalta o.l.v. Engelssprekende gids
  • En nog veel meer...

Emilia-Romagna

Italië en de Italiaanse keuken zijn erg geliefd en als vakantieland staat het vaak bovenaan in de lijstjes. Emilia-Romagna is daarbij een van de onbekendere en onontdekte regio's. Deze prachtige regio heeft ontzettend veel te bieden op culinair en cultureel gebied. Het wordt ook wel 'de buik' van Italië genoemd omdat veel culinaire producten, die over de hele wereld bekend zijn, hier vandaan komen. Wat dacht u van Parmezaanse kaas, Coppa of Aceto balsamico, om maar een paar te noemen. Daarnaast heeft het een rijke geschiedenis welke bewaard is gebleven in de vele middeleeuwse dorpen, kastelen en burchten. Deze mooie regio met haar heerlijke producten is nog niet overspoeld met toeristen en biedt daarom de uitgelezen kans om het authentieke Italië te ontdekken. 

Reizigers ervaringen

Rietje:

“Met veel plezier schtijf ik deze recensie, omdat ik weer even terugdenk een onze geweldig leuke groepsreis olv. Sarena. Een culinaire en culturele reis in een wat onbekend maar mooi gebied van Italie. Alles was uitstekend verzorgd: het hotel met supervriendelijk personeel en heerlijk ontbijtbuffet,…”
Verder lezen

Bekijk alle recensies

Bij jullie aankomst op het vliegveld in Italië sta ik jullie op te wachten en zal de chauffeur ons naar Piacenza brengen. Hier kunt u inchecken waarna we een bezoek gaan brengen aan een echte chocolatier. Hij zal jullie een kijkje geven achter de schermen en jullie laten zien hoe hij zijn chocolade produceert, vanaf de cacaobonen. Hierna kunnen jullie in Piacenza op eigen gelegenheid lunchen.

’s Avonds kunnen jullie in het hotel genieten van een heerlijk Italiaans diner.

* programma onder voorbehoud van wijzigingen

 

Na het ontbijt gaan we naar een fruitgaard waar jullie echt Italiaans ijs leren maken. Eerst worden jullie rondgeleid door de prachtige fruitgaard met meer dan 9000 planten en 200 rassen. Nadat jullie je eigen verse fruit geplukt hebben gaan jullie, in de fruitgaard, met een echte gelataio aan de slag om vers ijs te maken. Jullie zullen alles leren over de basis van het ijs maken en het creëren van verschillende smaken. Natuurlijk gaan jullie ook genieten van al het lekkere ijs dat jullie gemaakt hebben.

Na ons bezoek aan de fruitgaard gaan we naar een lokaal agriturismo om te genieten van een heerlijke Italiaanse 3-gangen lunch van lokale gerechten.

Hierna worden jullie teruggebracht naar Piacenza en kunt u de middag besteden om lekker te relaxen of een andere leuke activiteit te ondernemen.

* programma onder voorbehoud van wijzigingen

Na het ontbijt vertrekken we naar het kasteel van Rivalta. Deze vesting spreekt echt tot de verbeelding. Een Engelssprekende gids zal jullie rondleiding in dit, nog privé-bewoonde, kasteel waar de Oranje’s kind aan huis zijn. Van de wijnkelders en de keukens tot de kasteeltoren, jullie krijgen alles te zien!

Hierna vertrekken we naar een wijngaard waar de eigenaar u zal rondleiden en alles zal vertellen over de productie van hun heerlijke wijnen; van de groei van de druiven tot het bottelen van de wijn. Het bezoek sluiten we uiteraard af met een wijnproeverij met heerlijke hapjes.

Hierna worden jullie teruggebracht naar Piacenza waar jullie 's avonds op eigen gelegenheid kunnen dineren.

* programma onder voorbehoud van wijzigingen

Na het ontbijt vertrekken we naar de koffiebranderij van Musetti. Hier wordt u rondgeleid door de branderij en ziet u hoe hun heerlijk gebrande koffiebonen gecreëerd worden. Daarna gaat u alle geheimen van een perfecte koffie ontdekken in de coffee academy. Onder leiding van een professionele barista leert u een perfecte espresso te zetten en het verschil te proeven tussen verschillende melanges. Daarnaast verdiepen we ons in latte-art en kunt u aan de slag om de mooiste cappuccino te maken. Na u bezoek aan de coffee academy krijgt u een leuke goodiebag mee en kunt u zelf ook nog shoppen in de prachtige coffee store. Hierna keren we terug naar Piacenza waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen.

Aan het einde van de middag worden we verwacht bij Eataly waar jullie een Italiaanse kookworkshop gaan volgen. Eataly is een echte must-see voor liefhebbers van de Italiaanse keuken, het is een delicatessenwinkel en restaurant in een. U vindt hier Italiaanse producten van de hoogste kwaliteit en dit zijn precies de producten waarmee jullie tijdens de kookworkshop de heerlijkste gerechten gaan maken. Na de kookworkshop gaan jullie aan tafel om te genieten van deze gerechten.

* programma onder voorbehoud van wijzigingen

Na het ontbijt vertrekken we naar Castell’Arquato. Hier kunt u genieten van de mooiste Italiaanse auto’s. Vandaag vind namelijk de Silver Flag plaats. Deze race met klassieke auto’s, vergelijkbaar met de Mille Miglia, wordt jaarlijks gehouden in Castell'Arquato. Nadat we de start gezien hebben wandelen we naar een lokaal restaurant om te genieten van een heerlijke Italiaanse lunch.

Hierna neemt een Engelssprekende gids jullie mee voor een rondleiding door het prachtige middeleeuwse dorp Castell’Arquato. Hierbij bezoeken we ook het kasteel en mag u de 35 meter hoge toren van de Rocca Viscontea beklimmen (alleen per trap) voor een prachtig uitzicht over de vallei. 

* programma onder voorbehoud van wijzigingen

Vandaag is alweer de laatste dag. 's Morgens kunnen jullie nog even genieten van Piacenza of relaxen in het hotel. Aan het einde van de ochtend brengt de bus jullie naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland.

* programma onder voorbehoud van wijzigingen

Accommodatie

Grande Albergo Roma

 Overnacht in elegantie in het centrum van Piacenza. De royale kamers van Grande Albergo Roma zijn voorzien van alle luxe.

Beschikbare kamers: 11
Bekijk accommodatie

Vluchtinformatie

Heen: Dinsdag 12 juni 2018

Amsterdam Schiphol - Milaan Malpensa

Vertrek

10:25

Aankomst

12:05


Terug: Zondag 17 juni 2018

Milaan Malpensa - Amsterdam Schiphol

Vertrek

17:05

Aankomst

18:55

Extra vluchtinformatie:

Uw vliegticket naar Italië kunt u eenvoudig boeken via Travel Counsellor Vivianne Bongers-Duchateau, aangesloten bij Travel Counsellors Nederland BV. Indien u bij uw boeking aangeeft geïnteresseerd te zijn in een vlucht zal Vivianne contact met u opnemen. Een boeking gemaakt via Travel Counsellor Vivianne Bongers-Duchateau staat altijd los van uw reservering voor het landarrangement.

De prijs voor een ticket bedraagt circa €150. De prijs is afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van de boeking.

Inbegrepen

  • Lokaal vervoer in minibus met airco en wifi
  • Overnachting o.b.v. een 2-persoonskamer
  • Excursies en maaltijden zoals omschreven in het programma
  • Workshops zoals omschreven in het programma
  • Organisatie- en reserveringskosten

Niet inbegrepen

  • Retourvlucht Nederland - Italië
  • Optionele excursies
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Toeristenbelasting

Culinair voorjaar

6 dagen: 12 juni t/m 17 juni 2018

€ 845,- *

* De prijs is exclusief vlucht en op basis van een kamerbezetting met 2 personen.

De minimale deelname voor deze reis is 10 personen en de maximale deelname is 20 personen. Zodra het minimum aantal deelnemers heeft geboekt en de reis definitief doorgaat ontvangt u hiervan een bevestiging. Op dat moment dient u een aanbetaling te doen van 20% van het totaalbedrag. Het 2e termijn (restantbedrag) dient uiterlijk 4 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Heeft u vragen over de reis? Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen. Of stel uw vraag via   info@lamiaitalia.nl of 06 234 800 86

Misschien vindt u dit ook interessant:

€ 745,- p.p. *

Culinaire meivakantie

6 dagen

28 april t/m 03 mei 2018

  • Overnachting op een unieke locatie
  • Bezoek Monterosso Festival
  • Coffee academy workshop
  • Kookworkshop bij Eataly
Meer informatie
 
€ 495,- p.p. *

Culinair hemelvaartweekend

4 dagen

10 mei t/m 13 mei 2018

  • Excursies met lokale Engelssprekende gids
  • Bezoek Fiera dei Frutti Antichi
  • Workshop Italiaans ijs in de fruitgaard
  • Heerlijke diners in lokale trattoria's
Meer informatie
 
€ 895,- p.p. *

Culinaire zomer

7 dagen

23 juli t/m 29 juli 2018

  • Overnachten op een unieke locatie
  • Kookworkshop verse paste
  • Bezoek straatfestival Bascherdais
  • Coffee academy workshop
Meer informatie