Culinair voorjaar

6 dagen: 12 juni t/m 17 juni 2018

Tijdens de culinaire reizen van La mia Italia proeft u van al het moois en lekkers wat Italië te bieden heeft. Het decor van deze reis is het culinaire hart van de laars, Emilia-Romagna. Een regio die ontzettend veel te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en gastronomie. In de prachtige groene heuvels kan je de echte geuren en smaken van Italië ervaren. Afgewisseld met de mooiste kastelen en vestingen van het vroegere hertogdom van Piacenza en Parma. Ik neem u mee naar de mooiste plekjes van mijn geboortestreek. Mijn passie voor Italië en voor de Italiaanse keuken deel ik graag met u tijdens mijn culinaire reizen. U bezoekt familiebedrijven waar al generaties lang op ambachtelijke wijze de heerlijkste producten gemaakt worden. U schuift aan om samen met locals te eten en gaat zelf ook aan de slag in de keuken. Een echte aanrader voor liefhebbers van Italië, koken, lekker eten en cultuur!

€ 845,- *

Reis boeken

Inclusief

  • Bezoek Silver Flag race
  • Cursus Italiaans ijs in de fruitgaard
  • Kookworkshop bij Eataly
  • Bezoek familiebedrijven met proeverij
  • Coffee academy workshop
  • Bezoek kasteel van Rivalta o.l.v. Engelssprekende gids
  • En nog veel meer...

Emilia-Romagna

Italië en de Italiaanse keuken zijn erg geliefd en als vakantieland staat het vaak bovenaan in de lijstjes. Emilia-Romagna is daarbij een van de onbekendere en onontdekte regio's. Deze prachtige regio heeft ontzettend veel te bieden op culinair en cultureel gebied. Het wordt ook wel 'de buik' van Italië genoemd omdat veel culinaire producten, die over de hele wereld bekend zijn, hier vandaan komen. Wat dacht u van Parmezaanse kaas, Coppa of Aceto balsamico, om maar een paar te noemen. Daarnaast heeft het een rijke geschiedenis welke bewaard is gebleven in de vele middeleeuwse dorpen, kastelen en burchten. Deze mooie regio met haar heerlijke producten is nog niet overspoeld met toeristen en biedt daarom de uitgelezen kans om het authentieke Italië te ontdekken. 

Reizigers ervaringen

Loes:

“Eind september maakte ik deel uit van een groepsreis o.l.v. Sarena. Het is een onvergetelijke week geworden. Wij hebben veel plezier gehad, lekker gegeten, veel geleerd over pasta,s en, voor mij het hoogtepunt van de reis ,Italiaanse patisserie gemaakt. Op reis gaan met Sarena is helemaal TOP. Alle…”
Verder lezen

Bekijk alle recensies

Bij jullie aankomst op het vliegveld in Italië sta ik jullie op te wachten en zal de chauffeur ons naar Piacenza brengen (indien gebruik gemaakt wordt van de geselecteerde vlucht) waaar u kunt inchecken.

's Middags gaat u onder leiding van een Engelssprekende gids de prachtige binnenstad van Piacenza ontdekken waarna jullie ’s avonds in het hotel kunnen genieten van een heerlijk 3-gangen diner.

Na het ontbijt gaan jullie en bezoek brengen aan Molino Dellagiovanna. Tijdens de rondleiding door deze molen, die sinds 1832 meel maakt en uitgegroeid is tot een producent met wereldfaam, kunnen jullie een kijkje nemen achter de schermen en alles ontdekken over Italiaans meel. Jullie leren alles over dit ingrediënt die de belangrijkste basis vormt van veel Italiaanse gerechten en zien hoe de verschillende soorten meel gemaakt worden en wat ze zo bijzonder maakt.

Na ons bezoek aan de molen gaan we naar een lokaal agriturismo om te genieten van een heerlijke Italiaanse 3-gangen lunch van lokale gerechten. Na het lunch vertrekken we naar een fruitgaard waar jullie echt Italiaans ijs leren maken. Eerst worden jullie rondgeleid door de prachtige fruitgaard met meer dan 9000 planten en 200 rassen. Nadat jullie je eigen verse fruit geplukt hebben gaan jullie, in de fruitgaard, met een echte gelataio aan de slag om vers ijs te maken. Jullie zullen alles leren over de basis van het ijs maken en het creëren van verschillende smaken. Natuurlijk gaan jullie ook genieten van al het lekkere ijs dat jullie gemaakt hebben. Hierna worden jullie teruggebracht naar het hotel in Piacenza.

Na het ontbijt vertrekken we naar het kasteel van Rivalta. Deze vesting spreekt echt tot de verbeelding. Een Engelssprekende gids zal jullie rondleiding in dit, nog privé-bewoonde, kasteel waar de Oranje’s kind aan huis zijn. Van de wijnkelders en de keukens tot de kasteeltoren, jullie krijgen alles te zien!

Hierna vertrekken we naar een wijngaard waar de eigenaar u zal rondleiden en alles zal vertellen over de productie van hun heerlijke wijnen; van de groei van de druiven tot het bottelen van de wijn. Het bezoek sluiten we uiteraard af met een wijnproeverij met heerlijke hapjes. Hierna worden jullie teruggebracht naar Piacenza waar jullie de middag vrij kunnen besteden en 's avonds op eigen gelegenheid kunnen dineren.

Na het ontbijt vertrekken we naar de koffiebranderij van Musetti. Hier wordt u rondgeleid door de branderij en ziet u hoe hun heerlijk gebrande koffiebonen gecreëerd worden. Daarna gaat u alle geheimen van een perfecte koffie ontdekken in de coffee academy. Onder leiding van een professionele barista leert u een perfecte espresso te zetten en het verschil te proeven tussen verschillende melanges. Daarnaast verdiepen we ons in latte-art en kunt u aan de slag om de mooiste cappuccino te maken. Na u bezoek aan de coffee academy krijgt u een leuke goodiebag mee en kunt u zelf ook nog shoppen in de prachtige coffee store. Hierna keren we terug naar Piacenza waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen.

Aan het einde van de middag worden we verwacht bij Eataly waar jullie een Italiaanse kookworkshop gaan volgen. Tijdens deze workshop gaan jullie werken met verse vis. Onder leiding van een Italiaanse chef gaat u leren hoe u vis schoon moet maken, waarna u deze op verschillende manieren gaat klaarmaken. Daarnaast gaan jullie aan de slag met het maken van een spaghettie-saus met verse schelpdieren. Na de kookworkshop gaan jullie aan tafel om te genieten van jullie zelfgemaakte gerechten. Eataly is een echte must-see voor liefhebbers van de Italiaanse keuken, het is een delicatessenwinkel en restaurant in een. U vindt hier Italiaanse producten van de hoogste kwaliteit en dit zijn precies de producten waarmee jullie tijdens de kookworkshop de heerlijkste gerechten gaan maken. Na de kookworkshop gaan jullie aan tafel om te genieten van deze gerechten.

Na het ontbijt vertrekken we naar Castell’Arquato. Hier kunt u genieten van de mooiste Italiaanse auto’s. Vandaag vind namelijk de Silver Flag plaats. Deze race met klassieke auto’s, vergelijkbaar met de Mille Miglia, wordt jaarlijks gehouden in Castell'Arquato. Nadat we de start gezien hebben wandelen we naar een lokaal restaurant om te genieten van een heerlijke Italiaanse 3-gangen lunch.

Hierna neemt een Engelssprekende gids jullie mee voor een rondleiding door het prachtige middeleeuwse dorp Castell’Arquato. Hierbij bezoeken we ook het kasteel en mag u de 35 meter hoge toren van de Rocca Viscontea beklimmen (alleen per trap) voor een prachtig uitzicht over de vallei. 

Vandaag is alweer de laatste dag. 's Morgens kunnen jullie nog even genieten van Piacenza of relaxen in het hotel. 's Middags brengt de bus jullie naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland (indien gebruik gemaakt wordt van de geselecteerde vlucht).

* programma onder voorbehoud van wijzigingen

Accommodatie

Grande Albergo Roma

Overnacht in elegantie in het centrum van Piacenza. De royale kamers van Grande Albergo Roma zijn voorzien van alle luxe.

Beschikbare kamers: 2
Bekijk accommodatie

Vluchtinformatie

Heen: Dinsdag 12 juni 2018

Amsterdam Schiphol - Milaan Malpensa

Vertrek

08:45

Aankomst

10:25


Terug: Zondag 17 juni 2018

Milaan Malpensa - Amsterdam Schiphol

Vertrek

16:10

Aankomst

18:00

Extra vluchtinformatie:

Uw vliegticket naar Italië kunt u eenvoudig boeken via Travel Counsellor Vivianne Bongers-Duchateau, aangesloten bij Travel Counsellors Nederland BV. Indien u bij uw boeking aangeeft geïnteresseerd te zijn in een vlucht zal Vivianne contact met u opnemen zodra de reis definitief doorgaat. Een boeking gemaakt via Travel Counsellor Vivianne Bongers-Duchateau staat altijd los van uw reservering voor het landarrangement.

Inbegrepen

  • Lokaal vervoer in minibus met airco en wifi
  • Overnachting o.b.v. een 2-persoonskamer incl. ontbijt
  • Excursies en maaltijden zoals omschreven in het programma
  • Workshops zoals omschreven in het programma
  • Organisatie- en reserveringskosten

Niet inbegrepen

  • Retourvlucht Nederland - Italië
  • Optionele excursies
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Toeristenbelasting

Culinair voorjaar

6 dagen: 12 juni t/m 17 juni 2018

€ 845,- *

* De prijs is exclusief vlucht en op basis van een kamerbezetting met 2 personen.

Deze reis heeft een vertrekgarantie. De maximale deelname is 20 personen. Na uw boeking dient u een aanbetaling te doen van 20% van het totaalbedrag. Het 2e termijn (restantbedrag) dient uiterlijk 4 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Heeft u vragen over de reis? Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen. Of stel uw vraag via   info@lamiaitalia.nl of 06 234 800 86

Misschien vindt u dit ook interessant:

€ 895,- p.p. *

Culinaire zomer

7 dagen

23 juli t/m 29 juli 2018

  • Overnachten op een unieke locatie
  • Kookworkshop verse paste
  • Bezoek straatfestival Bascherdais
  • Coffee academy workshop
Meer informatie
 
€ 645,- p.p. *

Culinair najaar

5 dagen

12 september t/m 16 september 2018

  • Bezoek familiebedrijven met proeverij
  • Bezoek Best of Italy race
  • Zeer bijzondere proeverij bij Antica Corte Pallavicina
  • Bezoek Villa Verdi o.l.v. Engelssprekende gids
Meer informatie
 
€ 495,- p.p. *

Culinaire herfst

4 dagen

04 oktober t/m 07 oktober 2018

  • Bezoek Fieri dei Frutti Antichi
  • Kookworkshop verse pasta maken
  • Dorpsfeest Festa delle castagne
  • Excursies met lokale Engelssprekende gids
Meer informatie