Culinaire zomer

7 dagen: 23 juli t/m 29 juli 2018

Geniet tijdens deze culinaire reis van al het moois en lekkers wat Italië te bieden heeft. Leer alles over de werkwijze hoe Parmezaanse kaas gemaakt wordt en ontdek hoe de druiven, die in deze vallei groeien, verwend en behandeld worden zodat ze unieke wijnen kunnen worden. Geniet van uw aperitivo aan de rand van het zwembad en kijk u ogen uit tijdens het jaarlijkse straatfestival met artisten vanuit de hele wereld. Ga zelf aan de slag tijdens de Italiaanse kookworkshop en leer alles over deze wereldberoemde gerechten. Ontdek, midden in een fruitgaard, hoe je verrukkelijk Italiaans ijs maakt met versgeplukt fruit en wordt een echte barista met een bezoek aan de coffee academy. Ga op in de eeuwenoude geschiedenis van het gebied met een bezoek middeleeuwse dopjes en een van Europa's mooiste kastelen. Wees gerust, er is meer dan genoeg vrije tijd om te relaxen, u te laten verwennen in de beroemde spa van Salsomaggiore om de regio zelf verder te ontdekken.

€ 895,- p.p.

Inclusief

  • Overnachten op een unieke locatie
  • Kookworkshop verse pasta
  • Bezoek straatfestival Bascherdais
  • Coffee academy workshop
  • Bezoek kasteel van Rivalta o.l.v. Engelssprekende gids
  • Cursus Italiaans ijs maken in de fruitgaard
  • Begeleiding door Sarena Solari
  • En nog veel meer ...

 

Emilia-Romagna

Italië en de Italiaanse keuken zijn erg geliefd en als vakantieland staat het vaak bovenaan in de lijstjes. Emilia-Romagna is daarbij een van de onbekendere en onontdekte regio's. Deze prachtige regio heeft ontzettend veel te bieden op culinair en cultureel gebied. Het wordt ook wel 'de buik' van Italië genoemd omdat veel culinaire producten, die over de hele wereld bekend zijn, hier vandaan komen. Wat dacht u van Parmezaanse kaas, Coppa of Aceto balsamico, om maar een paar te noemen. Daarnaast heeft het een rijke geschiedenis welke bewaard is gebleven in de vele middeleeuwse dorpen, kastelen en burchten. Deze mooie regio met haar heerlijke producten is nog niet overspoeld met toeristen en biedt daarom de uitgelezen kans om het authentieke Italië te ontdekken. 

Reizigers ervaringen

Karst :

“Met onze kookclub en tevens vriendengroep"De Koksmuts", zijn wij inmiddels ruim dertig jaar bezig met de kunst van het koken. Zes keer per jaar koken we in kookstudio De Herderin in Hasselt en jaarlijks maken we met een deel van de club een reis naar het buitenland. Dit jaar september was …”
Verder lezen

Bekijk alle recensies

Bij jullie aankomst op het vliegveld in Italië sta ik jullie op te wachten en zal de chauffeur ons naar Salsomaggiore brengen (indien gebruik gemaakt wordt van de geselecteerde vlucht). Hier kunt u inchecken en de omgeving even gaan verkennen.

’s Avonds brengt de bus ons naar een lokale trattoria waar u kunt genieten van een heerlijk Italiaanse diner van lokale gerechten

Na het ontbijt vertrekken we naar de koffiebranderij van Musetti. Hier wordt u rondgeleid door de branderij en ziet u hoe hun heerlijk gebrande koffiebonen gecreëerd worden. Daarna gaat u alle geheimen van een perfectie koffie ontdekken in de coffee academy. Onder leiding van een professionele barista leert u een perfecte espresso te zetten. Daarnaast verdiepen we ons in latte-art en ziet u hoe de mooiste cappuccino’s gemaakt worden. Na u bezoek aan de coffee academy krijgt u een leuke goodiebag mee en kunt u zelf ook nog shoppen in de prachtige coffee store. 

Hierna gaan we genieten van een heerlijke pizzalunch waarna we naar het kasteel van Rivalta gaan. Deze vesting spreekt echt tot de verbeelding. Een Engelssprekende gids zal jullie rondleiding in dit, nog privé-bewoonde, kasteel waar de Oranje’s kind aan huis zijn. Van de wijnkelders en de keukens tot de kasteeltoren, jullie krijgen alles te zien.

Na het ontbijt vertrekken we naar wijngaard Il Casello. De eigenaar zal u rondleiden en alles vertellen over de productie van hun heerlijke wijnen; van de groei van de druiven tot het bottelen van de wijn. Het bezoek sluiten we uiteraard af met een wijnproeverij.

Hierna vertrekken we naar een openlucht zwembad in de groene heuvels. Wie wil kan hier een verfrissende duik nemen of u kunt genieten van een drankje op het terras aan het zwembad.

In de middag gaat u zelf aan de slag tijdens een kookworkshop. In een agriturismoleren jullie de fijne kneepjes van het pasta maken. We starten met de basis, waarna u diverse soorten, lokale pasta’s gaat maken. Uiteraard gaat u na de kookworkshop genieten van al het lekkers dat u heeft gemaakt.

Vandaag heeft u vrij te besteden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de vele bezienswaardigheden van Salsomaggiore te ontdekken en lekker te gaan ontspannen in de beroemde spa van dit kuuroord. Of andere steden in de regio ontdekken, zoals Parma, Modena of Bologna. Maar ook Milaan is makkelijk met de trein te bereiken. Het station ligt immers op loopafstand van het hotel.

Na het ontbijt gaan we naar een fruitgaard waar jullie echt Italiaans ijs zullen leren maken. Eerst worden jullie rondgeleid door de prachtige fruitgaard met meer dan 9000 planten en 200 rassen. Nadat jullie je eigen verse fruit geplukt hebben gaan jullie, in de fruitgaard, met een echte gelataio aan de slag om vers ijs te maken. Jullie zullen alles leren over de basis van het ijs maken en het creëren van verschillende smaken. Natuurlijk gaan jullie ook genieten van al het lekkere ijs.

’s Middags vertrekken we naar Castell’Arquato. Daar gaan we in een lokale restaurant genieten van een heerlijke Italiaanse lunch. Vervolgens zal een Engelssprekende gids jullie meenemen voor een rondleiding door het prachtige middeleeuwse dorp Castell’Arquato. Hierbij bezoeken we ook het kasteel en mag u de 35 meter hoge toren van de Rocca Viscontea beklimmen (alleen per trap) voor een prachtig uitzicht over de vallei. 

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan een Parmezaanse kaasmakerij. In dit familiebedrijf wordt elke ochtend op traditionele wijze Parmezaanse kaas gemaakt. De eigenaar zal u rondleiden tijdens de productie van de kaas en u alles vertellen over deze koning der kazen.

Na ons bezoek gaan we naar een agriturismo om te genieten van een heerlijke Italiaanse lunch. Hierna worden jullie teruggebracht naar Salsomaggiore en kunt u de middag vrij besteden.

’s Avonds vertrekken we naar Vernasca waar het jaarlijkse festival Bascherdais gehouden wordt. Tijdens dit festival laten straatartiesten vanuit de hele wereld hun kunsten zien.

Vandaag is alweer de laatste dag. 's morgens kunnen jullie nog even genieten van Salsomaggiore of relaxen in het hotel. ‘s middags brengt de bus jullie naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland (indien gebruik gemaakt wordt van de geselecteerde vlucht).

* programma en tijden onder voorbehoud van wijzigingen

Accommodatie

Grand Hotel Regina

Overnacht in stijl in het centrum van Salsomaggiore Terme. Het klassieke en stijlvolle vier sterren Grand Hotel Regina bevindt zich in een schitterende liberty-stijl gebouw uit het begin van de vorige eeuw.

Beschikbare kamers: 2
Bekijk accommodatie

Vluchtinformatie

Heen: Maandag 23 juli 2018

Amsterdam Schiphol - Milaan Malpensa

Vertrek

08:45

Aankomst

10:25


Terug: Zondag 29 juli 2018

Milaan Linate - Amsterdam Schiphol

Vertrek

19:15

Aankomst

21:20

Extra vluchtinformatie:

Uw vliegticket naar Italië kunt u eenvoudig boeken via Travel Counsellor Vivianne Bongers-Duchateau, aangesloten bij Travel Counsellors Nederland BV. Indien u bij uw boeking aangeeft geïnteresseerd te zijn in een vlucht zal Vivianne contact met u opnemen zodra de reis definitief doorgaat. Een boeking gemaakt via Travel Counsellor Vivianne Bongers-Duchateau staat altijd los van uw reservering voor het landarrangement.

Inbegrepen

  • Lokaal vervoer in minibus met airco en wifi
  • Overnachting o.b.v. een 2-persoonskamer incl. ontbijt
  • Excursies en maaltijden zoals omschreven in het programma
  • Workshops zoals omschreven in het programma
  • Begeleiding door Sarena Solari
  • Organisatie- en reserveringskosten

Niet inbegrepen

  • Retourvlucht Nederland - Italië
  • Optionele excursies
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Toeristenbelasting (€2 p.p.p.n.)

Culinaire zomer

7 dagen: 23 juli t/m 29 juli 2018

€ 895,- p.p.

* De prijs is exclusief vlucht en op basis van een kamerbezetting met 2 personen.

Deze reis heeft een vertrekgarantie. De maximale deelname is 20 personen. Na uw boeking dient u een aanbetaling te doen van 20% van het totaalbedrag. Het 2e termijn (restantbedrag) dient uiterlijk 4 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Heeft u vragen over de reis? Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen. Of stel uw vraag via   info@lamiaitalia.nl of 06 234 800 86

Misschien vindt u dit ook interessant:

€ 645,- p.p.

Culinair najaar

5 dagen

12 september t/m 16 september 2018

  • Bezoek familiebedrijven met proeverij
  • Bezoek Best of Italy race
  • Zeer bijzondere proeverij bij Antica Corte Pallavicina
  • Bezoek Villa Verdi o.l.v. Engelssprekende gids
Meer informatie
 
€ 495,- p.p.

Culinaire herfst

4 dagen

04 oktober t/m 07 oktober 2018

  • Bezoek Fieri dei Frutti Antichi
  • Kookworkshop verse pasta maken
  • Dorpsfeest Festa delle castagne
  • Excursies met lokale Engelssprekende gids
Meer informatie