Over Sarena

Koken en bakken, al zolang ik me kan herinneren vind ik het leuk om daarmee bezig te zijn. De meeste herinneren op dit gebied spelen zich af in Italië. Tijdens de vele zomers die ik bij mijn oma doorbracht was ik altijd bij haar in de keuken te vinden. Ik vond het leuk als ik mocht helpen met het maken van pasta of het bakken van een crostata (en vooral het snoepen van het deeg). Later ben ik veel recepten van oma gaan verzamelen en opschrijven, want de meeste recepten werden van generatie op generatie doorgegeven en stonden nergens vastgelegd. Mijn wens was om deze recepten ooit te verzamelen in een boekje waar de hele familie gebruik van kon maken. Wie had ooit gedacht dat dit een heus bakboek zou worden met prachtige foto's van oma en mijzelf aan de slag in de keuken.

Winnaar Heel Holland Bakt 2015

In 2015 kreeg ik de titel 'Beste thuisbakker van Nederland' toen ik het televisieprogramma Heel Holland Bakt (Omroep Max) won. De jury prijste mij om mijn gedurfde en succesvolle smaakcombinaties en technieken welke vaak een Italiaanse twist hadden. Als winnaar van Heel Holland bakt kreeg ik de kans om mijn eigen bakboek uit te geven en het was voor mij gelijk duidelijk dat dit een Italiaans bakboek moest worden met mijn oma in de hoofdrol. Mijn lievelingsrecepten hebben dan ook een speciaal plekje gekregen in dit boek. Gecombineerd met prachtige foto's van mijn geboorteplaats en bij mijn oma in de keuken is het een echt familiebakboek geworden waar ik ontzettend trots op ben.

Na mijn winst bij Heel Holland Bakt kreeg ik ook een eigen bak/kookrubriek bij Tijd voor Max (Omroep Max) en mag ik wekelijks in de studio heerlijke recepten delen met de kijkers. Ook mocht ik meewerken aan een uitzending van Hollandse Bakkers voor 24Kitchen. Daarnaast ben ik begonnen met het geven van bak- en kookworkshops en demonstraties om mijn enthousiasme en kennis over te brengen. Mijn Heel Holland Bakt avontuur zorgde er ook voor dat mijn plannen om mijn eigen bedrijf te starten en culinaire reizen naar Italië te organiseren in een stroomversnelling terecht kwamen.

La mia Italia

In 2016 ben ik gestart met La mia Italia, wat is ontstaan uit liefde voor mijn geboorteland Italië. Ik geniet elke keer dat ik in Italië ben weer van het feit dat koken en genieten van lekker eten zo'n belangrijke plaats inneemt in het dagelijkse leven. Het liefste maak ik andere mensen blij met deze liefde voor koken en lekker eten. Voor mij was het dan ook snel duidelijk dat ik mensen mee wilde nemen naar mij geboortestreek, Emilia-Romagna, om ze ook van deze lekkere producten te laten genieten. Emilia-Romagna is een regio die nog vrij onbekend en daardoor onontdekt is. Het is dan ook ontzettend leuk om mensen mee te kunnen nemen naar kleine familiebedrijven waar trotse ambachtsmensen hun liefde voor hun product met ontzettend veel enthousiasme overbrengen. Tijdens de culinaire reizen wil ik mijn gasten er alles over laten ontdekken tijdens een bezoek aan het productieproces of ervan genieten tijdens een echt Italiaans diner. Maar heel belangrijk vind ik ook om er zelf mee aan de slag gaan en zo deze mooie producten zelf te ervaren. Ik wil graag alle aspecten van de heerlijke Italiaanse keuken met mijn gasten delen en ze laten genieten van een onbezorgde tijd.

In de media


Videorecepten

24Kitchen
https://youtu.be/TtcyHgH8_w0

Bekijk de hele aflevering en het recept >

Culy


https://youtu.be/PgWau8AHEjc

Bekijk het recept van de pompoenlasagne >

https://youtu.be/Ip5R5QJzKKc

Bekijk het recept van de crostata met gekarameliseerde sinaasappel >

 

Reizigers ervaringen

Heidy van Herpen:

“Wat een fantastische ervaring was deze culinaire groepsreis met Sarena Solari.
Op en top genieten van de heerlijke gerechten,prachtige locaties en omgeving ,workshops en super gezellige mensen in de groep. Ik zal nog vaak terug denken aan lamiaitalia en veel reclame maken .…”
Verder lezen

Bekijk alle recensies
https://vimeo.com/231056498