Recensies

Plaats uw recensie hier:

Geschreven door Emanuela en Marcel,
17-09-2018

Bijzonder leuke reis gehad met Sarena in en rondom mooi Castell’Arquato. Gastvrije Marina van B&B Ducato zorgt voor een aangenaam verblijf, het gevarieerde programma zit vol met lekkere, leuke en onderhoudende ervaringen. Daarnaast mochten wij gast zijn tijdens ‘Best of Italy’, een evenement met prachtige Italiaanse auto’s en motoren. Een aanrader. We hebben de hele week genoten! Leuke groep medereizigers, het was TOP.

Geschreven door Mieke Hendriks,
06-09-2018

Culinaire reis in juli van 2018. Gegeten Gedronken Gekookt Gelachen Gedanst Gewandeld Gereisd Geshopt Genoten van A tot Z, ik vond het een reis om nooit meer te vergeten. Heerlijk dat alles voor je geregeld is en dat je op de leukste en mooiste plekjes komt. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Geschreven door Hans en Alie Paanakker,
23-07-2018

Culinaire reis 12-17 juni 2018 We gaan al jaren naar ons favoriete vakantie land Italië, maar dit voegde toch weer iets toe. Je komt op plaatsen en bedrijven waar je normaal niet zo gauw komt. En ontmoet mensen die met zoveel passie en liefde over hun producten of land vertellen. Het uitstekende programma met de persoonlijke goede begeleiding van Sarena maken deze culinaire reis tot een top ervaring. Het was onze eerste groepsreis. En ons reisgezelschap was ook geweldig. Dus ’La mia Italia’ staat nu gelijk hoog op ons lijstje.

Geschreven door HANNIE,
16-05-2018

Reis 28 april - 3 mei, Van begin tot t eind één groot feest. Niet alleen het wijnfeest maar het koken, de rondleidingen, onze stadsgids iedereen doet het met zoveel liefde en passie. Zelfs als de vlucht later is en het regent wordt er nog een workshop pasta ingelast. Het onderkomen in Podere Palazzo Illica had ik niet willen missen. Zo'n mooie locatie en met een leuk groepje van zes. Leuke foto's om met plezier naar te kijken en terug te denken aan deze mooie reis onder bezielende leiding van Sarena. O ja en het kookboek.... ligt op tafel, ik kijk er regelmatig in. Nu nog zelf er iets uit bakken of braden.

Geschreven door Mieke Hilverts,
14-05-2018

Geweldige reis gehad in de meivakantie! Alles was tot in de puntjes geregeld door Sarena, waardoor ik alles los kon laten. Ze neemt je mee naar plekken waar je normaal niet zou komen, wat een geweldige beleving! Voor herhaling vatbaar!

Geschreven door Margo Stoker,
13-05-2018

Wat een ervaring en wat heb ik ervan genoten. Van A to Z alles prima geregeld. Genoten van omgeving, heerlijk eten en goed gezelschap. En dit alles onder de bezielende leiding van Sarena. Ook in de B&B Ducato was alles top , heerlijk ontbijt met verse en zelfgemaakte producten. Kortom een echte aanrader !

Geschreven door Anja,
09-05-2018

Wat een leuke reis was dit. Heerlijk gegeten en goede kookworkshops in een prachtige landelijke omgeving. Agriturismo waar we verbleven was top! Alleen de bedden mogen wel iets comfortabeler. Voor wie van Italië en koken houdt is bij Sarena aan het goede adres.

Geschreven door Karin ,
09-05-2018

Voor het eerst mee met een groepsreis, een culinaire nog wel. Wat mij betreft 2 ervaringen in één die mij goed bevallen is ! Het door Sarena samengestelde afwisselende programma, mooie bedrijven gezien, heerlijk gegeten, mooie locaties, fijne begeleiding en het prettige reisgezelschap . Kortom een Italiaanse culinaire en culturele belevenis !

Geschreven door Emanuela Lantinga,
08-05-2018

Genoten. Goed georganiseerd, gastvrij, heerlijke B&B Ducato, lekker gegeten en gedronken, wijnfestival was gezellig en sfeervol, lekkere proeverijen en op de koop toe ook nog een pastaworkshop. Een aanrader deze culinaire reis!

Geschreven door Heidy van Herpen,
08-05-2018

Wat een fantastische ervaring was deze culinaire groepsreis met Sarena Solari. Op en top genieten van de heerlijke gerechten,prachtige locaties en omgeving ,workshops en super gezellige mensen in de groep. Ik zal nog vaak terug denken aan lamiaitalia en veel reclame maken .

Geschreven door Margriet en Arjan,
06-05-2018

Een zesdaagse groepsreis, dat was voor ons voor het eerst en daarom wel spannend. Maar goed, Italië stond nog op onze wensenlijst. Hoe kun je beter kennis maken met een Italië dan met iemand die; en goed kan koken, de streek goed kent en zowel Italiaans en Nederlands spreekt? Klinkt ons als een perfecte combinatie. De heen- en terugreis besteedt Sarena uit aan Vivianne Bongers van Travel Councellors. Zij verzorgt de vliegtickets prima. Daar had je verder geen werk van! Het programma zal ik verder niet beschrijven, dat staat wel in de reisbeschrijving, daar valt verder niet zoveel aan toe te voegen. Wel dat de bestemmingen zeer zorgvuldig zijn gekozen en allen perfect inzicht geven in de lokale en regionale (culinaire) gebruiken en bijzonderheden. Prachtig. Toevoeging: de Engelssprekende gids Barbara was van uitzonderlijke klasse! Zij liet ons kennis maken met de geschiedenis van Castell’Arquato en Piacenza. Wat een kennis. Een goed programma, goede restaurants en een goede gids maken een reis nog niet uitzonderlijk en dat was deze reis wel. Dat zat hem echt in de manier waarop Sarena deze reis tot in details begeleidt. Eén voorbeeld: de laatste dag was een vrij programma, in het dorpje is genoeg te beleven, geen probleem als het weer goed is. Echter, het regende nogal. Sarena heeft toen nog, samen met haar tante, een kookworkshop georganiseerd. Zelf pasta maken (tortelli’s) en gnocchi. Konden we zo maar een geïmproviseerd hoogtepunt bijschrijven aan deze prachtige reis.

Geschreven door Kim en Erik,
03-05-2018

Wat hebben we genoten van deze heerlijke proeverij reis. Dankzij de persoonlijke goede begeleiding van Sarena hebben we een mooi kijkje kunnen nemen bij diverse bedrijven in een mooie provincie in Italië. Bedankt voor het fijne verblijf. Zeker de moeite waard.

Geschreven door Aukje Reinds ,
26-12-2017

In september hebben wij via het DVHN deze onvergetelijke culinaire 6 daagse reis gemaakt. Wat hebben we genoten, vooral de gastvrijheid , de heerlijke gerechten die we zelf hebben gemaakt en geproefd en bovenal de spontane, lieve begeleiding van Sarena!

Geschreven door Wenny,
03-11-2017

Een georganiseerde groepsreis is niets voor mij dacht ik. Maar toen ik deze 6 daagse culinaire en culturele reis naar Italië in de krant las leek me dat zo leuk en heb ik geboekt .Vooral het zelf iets doen (workshops) sprak me erg aan.Ik heb er geen minuut spijt van gehad want de hele reis, zowel cultureel als culinair en familiair, was in één woord GEWELDIG! Sarena heeft ons, w at mij betreft, op een bijzonder plezierige en zeer ontspannen manier het "goede leven" van Italië laten ervaren. Sarena heeft de reizen voor 2018 al op de website staan en wie weet...........

Geschreven door Rietje,
25-10-2017

Met veel plezier schtijf ik deze recensie, omdat ik weer even terugdenk een onze geweldig leuke groepsreis olv. Sarena. Een culinaire en culturele reis in een wat onbekend maar mooi gebied van Italie. Alles was uitstekend verzorgd: het hotel met supervriendelijk personeel en heerlijk ontbijtbuffet, de wandelingen met gids door oude dorpjes, de bakworkshop en de pastaworkshop. Ook de rondleidingen door een kaasmakerij en door een wijngaard (met proeverijen!) waren erg leuk en prima geregeld. Sarena was een uitstekende gastvrouw die ons veel heeft laten zien en proeven van haar mooie geboortestreek. De gastvrijheid van haar familie was heel bijzonder! Het was echt een Topreis waar ik met veel warmte en plezier aan terugdenk!

Geschreven door Lydia Rietveld,
22-10-2017

Samen met mijn moeder heb ik in oktober de 4 daagse culinaire reis gemaakt. Wat hebben we genoten! Alles was tot in de puntjes verzorgd. We hebben genoten van de mooie streek, de mooie producten. Maar vooral van de hartelijkheid van de bewoners van deze mooie streek en de gastvrijheid. Sarena, we hopen dat je nog veel mensen laat kennismaken met al het moois wat jou geboortestreek te bieden heeft!

Geschreven door Jannie Poppe,
20-10-2017

Wat was het een enorme verwennerij, deze culinaire reis georganiseerd door Sarena. Deze 6-daagse reis was tot in de puntjes verzorgd. Het hotel waar we verbleven was prachtig; het personeel vriendelijk. We hebben veel gezien van het Italiaanse platteland. Veel prachtige oude plaatsen bezocht. Zowel de workshop verse pasta maken als de workshop patisserie waren super leuk om te doen en ook nog heel leerzaam. Een middag te gast bij Sarena haar Italiaanse familie was erg bijzonder. Wat een hartelijkheid! Sarene is uitermate geschikt om zulke reizen te begeleiden. Ze is vriendelijk, gezellig en de planning klopt helemaal. Daar zorgde zij wel voor. Wij hoefden alleen maar te genieten en dat heb ik dan ook met volle teugen gedaan. Deze reis kan ik iedereen van harte aanbevelen. Een reis om nooit te vergeten.

Geschreven door Loes,
19-10-2017

Eind september maakte ik deel uit van een groepsreis o.l.v. Sarena. Het is een onvergetelijke week geworden. Wij hebben veel plezier gehad, lekker gegeten, veel geleerd over pasta,s en, voor mij het hoogtepunt van de reis ,Italiaanse patisserie gemaakt. Op reis gaan met Sarena is helemaal TOP. Alle activiteiten had zij uitstekend georganiseerd. Sarena is zeer voorkomend, houdt alles goed in de gaten, is creatief en zorgt ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft. De groep waar ik deel van uit maakte was super leuk en de locatie was top. Wat wil je nog meer.... dat is duidelijk nog eens zo'n reis!

Geschreven door Diana Hendriksen,
19-10-2017

We hebben begin oktober een hele fijne reis gemaakt naar het geboortedorp van Sarena. Het was allemaal uitstekend georganiseerd. Onze complimenten voor Sarena. We hebben veel gezien en vooral veel geproefd. Met recht een culinaire reis. Hoogtepunten voor mij waren het kaasbedrijf en het wijnlandgoed. We kijken uit naar de reisprogramma's voor volgend jaar. We willen graag nog meer van deze regio zien.

Geschreven door Karst ,
15-10-2017

Met onze kookclub en tevens vriendengroep"De Koksmuts", zijn wij inmiddels ruim dertig jaar bezig met de kunst van het koken. Zes keer per jaar koken we in kookstudio De Herderin in Hasselt en jaarlijks maken we met een deel van de club een reis naar het buitenland. Dit jaar september was onze derde reis naar Italië, na Toscane en De Marche, werd het nu Bologna en omgeving. Een reis geheel op maat en afgestemd op onze wensen. Sarena heeft na een eerste inventarisatie van onze wensen een reis samengesteld van 6 dagen, waarbij ze van uur tot uur in overleg met ons een programma heeft samengesteld. Alle locaties in de omgeving van Bologna, heeft ze vooraf persoonlijk verkend. Het landhuis met zwembad. De zeer gevarieerde kookworkshops, de bezienswaardigheden inclusief de Best of Italy race met veel ferrari's en lamborghini's . Tijdens de reis liet ze zich regelmatig zien of ging mee. Wij hebben een prachtige reis gehad mede dankzij de geweldige organisatie van Sarena..